Yritysstrategian muutokset matkailualalle ja medialle

Kuva tulossa
VisitKarelia kehittää ja markkinoi aluetta Pohjois-Karjalan matkailun destinaatio-organisaationa.
Asiakas
VisitKarelia Oy
Projektista
Simana oli ulkopuolisena asiantuntijana ja sisällöntuottajana, kun Pohjois-Karjalan alueellisen matkailupalvelun uudistamisesta viestittiin matkailutoimijoille ja medialle.
Asiakkaan nettisivut

Alueellinen matkailupalvelu uudistui

Vuonna 2016 aloitettu Pohjois-Karjalan alueellisen matkailupalvelun uudistamistyö on viime vuosina pyöräyttänyt maakunnan matkailukenttää uuteen asentoon. Muutoksella haetaan selkeää kasvua Järvi-Suomen ja Pohjois-Karjalan matkailulle.

Tausta

Pohjois-Karjalan alueellisen matkailupalvelun, silloisen Karelia Expert Matkailupalvelu Oy:n, uudistamistyö käynnistyi vuonna 2016. Uudistamisen yksi osa oli, että Karelia Expert myy lomamökkien välitysliiketoimintansa Lomarengas Oy:lle. Muutoksen yhteydessä Lomarengas Oy:n tytäryhtiö Villi Pohjola Oy siirtyi vastaamaan ohjelmapalvelujen maakunnallisesta yritys- ja ryhmämyynnistä. Kun lomamökkien ja ohjelmapalvelujen ryhmämyynnin operatiivinen vastuu siirtyi uusille toimijoille, Karelia Expert alkoi keskittyä uuden strategiansa mukaiseen ydintehtävään, kasvattamaan maakuntaan kohdistuvaa matkailukysyntää VisitKarelia-nimen alla.

Simanan toiminta

VisitKarelia kutsui Simanan mukaan asiantuntijaksi suunnittelemaan, toteuttamaan ja koordinoimaan viestintää matkailutoimijoille ja medialle. 

Simanan palvelupaketti sisälsi: 

  • tutustumisen muutostyön taustoihin ja strategian uusiin tavoitteisiin
  • suunnitelmat, kuinka viestiä muutoksesta toimialan sisällä sekä ulospäin medialle ja kansalaisille
  • uutissisällön kirjoittamisen kohderyhmittäin muotoilluiksi tiedotteiksi yhdessä VisitKarelian, Lomarengas Oy:n sekä Villi Pohjola Oy:n kanssa
  • mediaseurannan ja raportoinnin.      

Haimme muutosviestintään kumppania, joka tuntee matkailukenttää, osaa katsoa kokonaisuutta oman talomme ulkopuolelta ja pystyy tiivistämään muutoksen ydinkohdat ymmärrettävään muotoon. Simanan kautta toiveemme toteutuivat mallikkaasti.
Jaakko Löppönen
Toimitusjohtaja, VisitKarelia Oy